E-táska blog

E-táska blog

Hogyan tedd biztonságossá poggyászod repülős utazás során?

2017. augusztus 18. - Etaska.hu

Egyre gyakrabban utazunk repülővel és sajnos sokszor halljuk, hogy belenyúlnak poggyászunkba a reptereken. Van azonban megoldás, hogy elkerüljük a bosszankodást. Most ehhez adunk néhány tippet, illetve ahhoz is, hogy ne csak a tartalma, hanem maga a bőröndünk is sokáig szolgálhasson minket.


adobestock_56104202.jpeg

A repülős utazások során bőröndünket sajnos elég komoly fizikai hatás éri, ezért mielőtt útnak indulnánk, nem mindegy az előkészület. Egyrészt erős bőröndöt kell választanunk, előnyösebb egy kemény fedeles, mint a szövet borítású, illetve ha lehet, a cipzáras helyett jobb a csatos záródású bőrönd. Hogy miért? A cipzárt egyszerűen ki tudják nyitni a repülőtéri szarkák, hiába szereljük fel lakattal, a csatos bőröndöt viszont inkább elkerülik. A kemény fedeles bőröndök a Curv technológiának és a polikarbonátnak köszönhetően erősek, ellenállóak, könnyűek, űrtartalmuk viszont elég nagy.

A bőrönd pántok dupla biztonságot nyújtanak bőröndünknek, ezek állíthatóak a bőröndünk nagyságához mérten. Vannak sima csatosak, illetve TSA záras, számkombinációval ellátott pántok is. 

Védhetjük bőröndünket a külső behatásokkal szemben nagyon szép, divatos bőrönd huzatokkal is, ezekkel sokáig szép marad kofferunk, hiszen nem karcolódik, nem piszkolódik és a szalagról lejövet rögtön tudni fogjuk melyik a mi bőröndünk, szóval több szempontból is megéri beruházni egy ilyen kiegészítőre. Különböző méretekben kapható.

Még egy dolgot kell megemlítenünk, ez pedig nem más, mint a fóliázás. Ha nincs még huzatunk, de szeretnénk megóvni bőröndünket, akkor érdemes elvégezni ezt a lépést felszállás előtt. Ezzel nem csak bőröndünket óvjuk meg, de személyes tárgyainkat is, melyek benne vannak. Ha befóliáztatjuk, akkor totálisan bebiztosítjuk magunkat.

Ha mégis olyat észlelünk, hogy bőröndünk sérülten, szakadtan, törötten, vagy tartalma hiányosan kerül le a szalagról, akkor még mielőtt kilépnénk a tranzitzónából, keressük fel a csomagreklamációs pultot és vetessünk fel egy jegyzőkönyvet. Ilyen esetben jó ha magunknál van a bőrönd számlája, garanciakártyája pecséttel, mely igazolja a hivatalos helyről való vásárlást kártérítési igény benyújtásakor.

Van tehát néhány dolog, amit szem előtt kell tartanunk mielőtt útnak indulunk. Ha ezekre odafigyelünk, akkor kellemetlenségek nélkül utazhatjuk be a nagy világot.  

A bejegyzés trackback címe:

https://etaska.blog.hu/api/trackback/id/tr5712750354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása