E-táska blog

E-táska blog

Mióta léteznek a guruló bőröndök? – Sadow reptéri kalandjai

2017. augusztus 24. - Etáska

Sok ezer évvel ezelőtt két rendkívül fontos dolgot találtak fel: a kereket és a zsákot vagy táskát. Manapság annyira természetes, hogy a bőröndöknek van kereke, hogy nem fér a fejünkbe, miért nem hozták össze előbb a két régi és fontos találmányt. A kerekes bőrönd feltalálója, Bernard D. Sadow, egy massachusetts-i poggyászokat és kabátokat gyártó gyár alelnökeként dolgozott kb. 50 évvel ezelőtt.

54552652_l.jpg

 

És hogy hogyan jutott eszébe a nagyszerű ötlet?

Sadow 1970-ben a vakációból hazatérve vonszolt maga után két nehéz bőröndöt a reptéren, ahol meglátott egy munkást, aki kerekek segítségével szállított egy nagyon nehéz gépet. Sadow akkor azt mondta a feleségének, hogy a bőröndöknek is kerekekre lenne szükségük.

A nyaralás utáni első munkanapján leszerelte az egyik irodájában elhelyezett szekrény kerekeit, és azokat egy nagy bőröndre erősítette. A csomag felső részére kötelet illesztett. Az ötlete működött.

Sadow elmondása szerint az emberek nehezen fogadták el az ötletet, és sok hónapon keresztül kellett járnia New York üzleteit ötletével. Végül a Macy’s rendelt tőle néhány darabot, így az emberek lassacskán elkezdtek felfigyelni a guruló bőröndre.

Bár a 60-as években már használtak guruló kosarakat, melyeken az utazók szállíthatták csomagjaikat, a guruló bőrönd megoldása jelentősen megkönnyítette az utasok életet, akik számára az utazás során az egyik legnagyobb kihívást a poggyász szállítása jelentette.

Manapság többféle ötlet épült Sadowéra. Ilyen például a roller és a bőrönd kombinációja. Ezzel nem csak a bőrönd kerülhet könnyebben egyik helyről a másikra, de annak tulajdonosa is felpattanhat a rollerre.

És neked van már kerekes bőröndöd? Nézz körül online webshopunkban és találd meg leendő útitársadat! Hatalmas kínálatunkban biztosan Te is megtalálod a kedvedre való modellt. Ha kérdésed merülne fel, esetleg tanácsra lenne szükséged, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!

A bejegyzés trackback címe:

https://etaska.blog.hu/api/trackback/id/tr1412728426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása