E-táska blog

Kézipoggyász szabályok a Ryanair repülőjáratokon

2018. január 25. - Etaska.hu

 

Ha tisztában van a fapados cég szabályaival, akkor nem kell aggódni a magas összegű büntetések miatt.

ryanair_kep.jpg

Ryanair járataira ingyenesen felvihető az a kézpoggyász, melynek súlya maximum 10 kg és méretei nem haladják meg a 55 cm x 40 cm x 20 centimétert.  Semmilyen magyarázat nem lágyítja meg őket. Így ezekre nagyon figyelni kell, hogy ne érjen senkit váratlanul a kellemetlen plusz fizetnivaló. Ha súlyban is túllépi a megengedett határt, akkor mindenképpen feladott (fizetős) poggyászként fogják kezelni. Ennek díja 50 euró.

Viszont van egy jó hír is. A kézipoggyász mellé ingyenesen felvihető plusz egy személyes tárgy. Ez lehet akár egy laptop táska, vagy egy női táska.  A lényeg itt is a méret. Figyeljünk rá, hogy beleférjen a 35 cm x 20 cm x 20 centibe.

23 hónaposnál fiatalabb csecsemő utazásához díjmentesen felvihető egy maximum 5 kilós pelenkázótáska.  Továbbá felvihető még az összecsukható babakocsi. Továbbá ha valaki segítségre szorul a közlekedéshez (pl. mankó), akkor az is díjmentesen vihető fel a fedélzetre.

Egy fő maximum 35 kg súlyú poggyászt vihet, mely kétféleképpen osztódhat el:

  • 15 kg + 15 kg
  • 15 kg + 20 kg

A méretekre is vonatkozik némi szabályozás:

a feladott poggyászok egyike sem haladhatja meg a 81 cm x 119 cm x 119 centit!

A feladott poggyász túlsúlya semmilyen esetben sem lépheti túl a 32 kg-ot! Ebben az esetben a légitársaság megtagadja a poggyász szállítását!

Túlsúly esetén a plusz díj fizetése kilogrammonként történik, ami jelenleg 20 euró/kg

 

Az árak meghatározásában itt is beszélhetünk fő szezonról (április 4 – április 27, valamint június 1 – szeptember 30-ig, illetve a karácsonyi-újévi időszak )

Utazás?Kirándulás? Persze, hiszen van hozzá egy jó hátizsák

Szeret utazni vagy több napos túrára menni? Még nem találta meg hozzá a megfelelő táskát?

Akkor ajánlom figyelmébe az e-taska.hu kínálatát, melyben sok gurulós hátizsák várja leendő tulajdonosát. Ez a fajta hátitáska megkönnyíti az olyan helyváltoztatást, melyhez célszerű a ruháinkat magunkkal vinni. 

 240_f_78516180_vyaefyolywnngwgxscf6duwc3shf2hzo.jpg

Kínálatunkban megtalálható ez a különleges szürke színű gurulós hátizsák. Kialakítása lehetővé teszi, hogy laptopunkat is magunkkal vihessük. 

 Méretileg van kisebb, nagyobb, keskenyebb, szélesebb, de abban mindegyik megegyezik, hogy kialakításában praktikus. Ha a különleges színeknél járunk, akkor ajánlom figyelmébe ezt a kék színű nagyobb, de még mindig nem a legnagyobb méretű túrahátizsákot. 

Ha valaki ezektől is nagyobb méretű túrahátizsákot keres, neki sem kell kétségbe esni, mert az e-táskánál azt is megtalálja, szép fekete színben is. 

 Az ilyen hátizsákok nagy előnye még, hogy egy teleszkópos fogantyú és két darab kereke segítségével húzhatjuk is ha már kicsit nehezen bírjuk, hogy a hátunkon vigyük.

De a gyártók a gyerekekre is gondoltak. Megalkották a számukra megfelelő gurulós hátizsákot, mellyel próbálják mentesíteni a gyerkőcöket attól, hogy ha nem szükséges, akkor ne cipeljenek a hátukon több kiló könyvet. Nekik fejlesztették ki például ezt a vidám mesefigurás hátizsákot, mely húzható is. 

Az esetleges rossz időjárás se vegye kedvüket a kirándulástól, utazástól. A kikapcsolódás feltöltődést eredményez, mely javíthat akár egészségi állapotán is. Kellemes utazást kívánunk

Egy stílus megálmodója, Pierre Cardin

A Pierre Cardin márkanév valószínűleg az Ön számára sem ismeretlen. De nézzük meg honnan indult. Olaszországban született, de elég fiatalon Franciaországba költözött. Borkereskedő családból származik, de Franciaországban mégis rajzolóként kezdte egy neves divatháznál. Nemsokkal később Diornál dolgozott, akinek a női kollekciójába tervezett szoknyákat. Üzletszervezése is kiemelkedő volt. Ő volt az első, aki márkanévként használta saját nevét. Elmozdult a divat közvetlen területéről, tervezői palettája igen széles. Viseli a nevét karóra, lakberendezési tárgy, porcelán, de még elektromos cikk is. De maradjunk az őt oly híressé tévő divatnál.

240_f_46594969_ddzukjgftkv0jdmg7676blspqlgokf1n.jpg

Szerencsére a tervezésénél gondolt mindkét nemre, és mindenfajta ruhára, illetve kiegészítőre. Nézzük is meg, hogy a méltán híres termékeiből mi az ami üzletünkben / webáruházunkban megtalálható. 

 Először nézzük meg ezt az esernyőt, mely nőknek és férfiaknak is ideális választás lehet.

A női pénztárcák tervezésénél ügyeltek arra, hogy minél jobban lehessen kihasználni a nagyobb pénztárcák előnyeit kialakításuknak köszönhetően. Így van lehetőség ennél a pénztárcánál egy cipzárral elzárni mindent. Van elegendő kártyatartója, és a papírpénzt is több rekeszben lehet tartani. És több kellemes, nem hétköznapi színekben kapható. 

240_f_69481263_dncohmfhrz5y290itua3heqfje7hrh2u.jpg

A férfi pénztárcák azt az igényt is kielégítik, hogy ne legyen túl nagy, de azért kártyák is férjenek bele. Ennek teljesen megfelel ez a pénztárca, mely kellemes színösszeállítással rendelkezik. 

Férfiak előszeretettel viselik az ő nevével jelzett öveket. Ami nem csoda, hisz egyfajta elegancia árad ezekből az övekből. 

240_f_179869019_7gebu0sulc3es6uqo9hf1ohpryhnyo8v.jpg

 Táskáiból is akad bőven választék.Kialakításuknál minden esetben szem előtt van tartva a praktikusság, kényelem és a küllem is. Mindkét nem ízléses táskákból válogathat. Férfiaknál mindennapos használatban divat az oldaltáska

Nők és férfiak egyaránt megtalálják a Pierre Cardin termékek közül a legmegfelelőbbet a több mint ezer darabos kínálatunkból. 

Női üzleti táskák

Egy nőnek reggel szinte az első gondolata ébredés után: Mit vegyek fel? Ez nem csupán a ruhaneműkre értendő, hanem ugyan olyan fontos döntési nehézség a táska választás is. 

c4b2c127e72dacd7b15bf64aa0cb63eb.jpg

 

Egy nőnek, akinek a munkaköre megköveteli az elegáns megjelenést, a táska választás terén nem kell kétségbe esnie, ugyanis nagyon széles a paletta mind színben, mint stílusban egyaránt. 

Az etaska.hu kínálatában rengeteg szebbnél szebb táska közül válogathat. Itt van mindjárt a Samsonite üzleti kollekció egyik darabja, amelybe aztán minden munkaeszköz elfér.

Klasszikus valódi bőr táskákat is találunk szép számban a webshopban. Különféle anyagú táskák között válogathatunk. Bőr, rostbőr, de vászon táskát is választhatunk. 

Ezekbe a táskákba kényelmesen elpakolhatjuk iratainkat, laptopunkat, ipad-unkat és minden egyéb személyes holmit, amire szükségünk van egy nap folyamán. 

6fa2d98321dfffc809625b702270093a.jpg

Bízom benne, hogy sok nőnek van otthon sok-sok táskája a gardrób szobájában. Legyünk nyugodtan bátrak és merészek a táska választásban és gyűjtsük be az elismerő pillantásokat! 

 

Gabol - a legkisebb táskától a legnagyobb bőröndig

A Gabol márka eredete egészen 1965-ig nyúlik vissza, amikor egy kis családi műhelyben elkezdődött a bőrtermékek gyártása. Az évek múltak, és a kis családi vállalkozás ígéretes kézműves műhellyé vált. A termelés folyamatosan növekedett. 1983-ban az új generáció átalakította egy nagy iparággá.

 240_f_102673369_0kzsnhkjchqnh4xrxb8xypfq5kwtll1b.jpg

A valenciai cég bőröndök, kézitáskák, pénztárcák és hátizsákok tervezésével, gyártásával foglalkozik. Elkötelezte magát a minőségi termékek mellett, melynek formatervezése a mai korhoz igazodik.  A tervezési részlegben különböző korú és profilú tervezők azon dolgoznak nap mint nap, hogy új és érdekes ötleteket hozzanak létre termékeikre, mindig összhangban a trendekkel és persze figyelembe véve a vásárlók igényeit.

Ez a női válltáska mediterrán szellemiségben készült. A mediterrán hangulatra jellemző frissesség jól érezhető benne. Tovább tükröződik ez a stílus a virágnyomaton valamint a színhasználatban ebben a női táskában 

Ha utazásra kerül sor, akkor is rendelkezésünkre áll a megfelelő útitárs, mint például ez a kabinbőrönd

vagy ez a gurulós utazótáska. Kerekének gyártásakor figyeltek a bőrönd húzásakor keletkező zajszintre.

De ha csak egy rövidebb utazásra kell készülnünk, akkor ez a táska megfelelő hozzá. 

A mai világban amikor már nagyon sok ember használ tabletet, laptopot, akkor elengedhetetlen, hogy legyen egy olyan táskája amibe ezek a kütyük elférnek. Teljesen mindegy, hogy férfi vagy nő az illető, a Gabol termékei közül mindenki talál magának megfelelő stílusú és méretű laptoptáskát.

Környezetbarát termékek környezetbarát előállítása. 

Giudi - stílusos, divatos üzletembereknek

giudi9.jpg

Giudi: a márka, amelynek minden terméke tradicionális olasz technológiával készül, vegyi anyagok felhasználása nélkül, valódi cserzett bőrből.

 

Egy üzletembernek fontos a megjelenés. Az utazások, tárgyalások lényeges eleme az öltözködés és az olyan kiegészítők megválasztása, mint a táska és pénztárca. Ezek beszerzése néha nem is olyan könnyű feladat, hiszen több szempontnak is meg kell felelniük ezeknek a kellékeknek. 

Fontos a praktikum, a minőség, és a férfiaknál sem elhanyagolható a trendek követése.  A Giudi termékek között a klasszikus stílus mellett megtalálhatóak a legújabb divatú táskák. A www.etaska.hu kínálatában találjuk meg ezt a sötétkék üzleti táskát. Igazán elegánsnak érezheti magát az az Úriember, aki egy ilyen Giudi táskát hord magával, hiszen egy ilyen nívós darab biztosan elismerő pillantásokat vonz magával. 

Aki igazán ad magára, az a kiegészítőket sem hanyagolja el. Nem elég csupán a cipőkre és öltönyökre fókuszálni. Ugyanolyan fontos a táska és pénztárca tökéletes megválasztása is. 

giudi25.jpg

A mai divat már nem a vállon átvetős postástáskákról szól, sokkal inkább a kézben hordozott irat-, akta-, üzleti táskák kerültek előtérbe. A Giudi táskákban megvan az elegancia, a vagányság, az anyagok kiváló minősége. 

Ne ragadjunk le a klasszikus aktatáskáknál. Aki szereti a nívót, az igényességet, bátran válasszon a Giudi táskát közül. 

giudi13_0.jpg

Stílusos irat – és aktatáskák nőknek és férfiaknak

 

 Irat - vagy aktatáska? 

240_f_79427734_tdyzgvscvuozj0u6ulngwxzapfhme5vn.jpg

Az irattáska a legtöbb esetben laposabb és téglalap alakú. Mint a megnevezése is mutatja, az a funkciója, hogy az A/4-es iratok kényelmesen, gyűrődés nélkül férjenek el benne. Különböző színekben elérhetőek, így nők és férfiak is egyaránt megtalálják a hozzájuk leginkább illő színt. Az irattáska általában cipzáros

 240_f_66857289_qalezskvd3yvd0oetpyguou9ps708woo.jpg

Az  aktatáska belső tere általában több részből áll. Fontos figyelembe venni, hogy a belehelyezett iratok és egyéb tárgyak ne sérüljenek. Zárása lehet csattal, kulcsos zárral vagy számzárral. Általában bőrből, műbőrből vagy rostbőrből készülnek. Ezek egyfajta eleganciát, stílust mutatnak viselőjéről. 

Mit érdemes tudni a rostbőrről? Újrahasznosított bőr, egyéb anyagokkal kombinálva. Szoktuk kevert bőrnek is nevezni. Azokat a valódi bőr darabokat szedik rostjukra, amiket már nem használnak fel a gyártás során, s ezeket műbőrrel keverik-, majd préselik össze. Kellemes tapintású, és igencsak sokáig bírják a mindennapi használatot is. 

Ha sikerül megtalálni a legideálisabb választást, kitűnő társa lesz az üzleti életben.

Rostbőr táskák között barangolva

Gyakran teszik fel a táskát vásárlók az eladóknak azt a kérdést, amikor azok kínálják a különféle termékeket, hogy rostbőőőr? Az meg mi? Műbőr? Bőr? Barangoljunk kicsit most ebben az útvesztőben...

be298a8603b4f885092163be5f36a1db_1.jpg

 

A rostbőr, gyakorlatilag újrahasznosított bőr, egyéb anyagokkal kombinálva. Szoktuk kevert bőrnek is nevezni. Azokat a valódi bőr darabokat szedik rostjukra, amiket már nem használnak fel a gyártás során, s ezeket műbőrrel keverik-, majd préselik össze. 

De hogy néz ez ki, milyen a tapintása? Ránézésre is és tapintásra is bőr hatást keltenek, látszik rajtuk, hogy nem silány minőségű táskák. A táska súlya könnyebb, mint a teljes bőr táskáké, anyaga nem kényes, könnyen tisztítható, nem sérülékeny.

Tartósak e az ilyen táskák? Igen, határozottan és egyértelműen kijelenthető, hogy tartósak. A visszajelzések mindig pozitívak, nagyon kedvelt lett a táska piacon az utóbbi évek alatt a rostbőr táska. Az ár sem elhanyagolható a pozitív felsorolásból, hiszen egy rostbőr táska jóval olcsóbb, mint valódi bőr társaik. Azt szoktam mondani, hogy a bőr és műbőr között helyezkedik el az ártáblán. 

86aee16fe9132b78c2f5892d9d653ce9.jpg

Milyen táskák készülnek rostbőrből? Nos, a paletta igencsak széles, nők is és férfiak is rengeteg táska közül válogathatnak. Például ez a kis női oldaltáska a Karen kínálatában érhető el, ez a férfi aktatáska pedig szintén a Karen márka egyik darabja. Gyönyörű női, őszi hátizsákokat készített a Chiara gyár is. Találunk hétköznapi és elegáns táskákat, borítéktáskákat, lezser, pakolós, konszolidált táskákat és a listát nagyon nagyon sokáig lehetne még folytatni. 

Én személy szerint több szempontból kedvelem a rostbőr táskákat, de a legelső helyen az újrahasznosítás áll, hiszen bőven van mit felhasználnunk anélkül, hogy újabb és újabb termelésbe kezdenénk, ezzel megóvva egyetlen életterünket, a Földünket!

e7c0b537141e7949cb0386e47107f2e3.jpg

 

 

Adatlopás ellen védekező pénztárca

Hallott már az RFID rendszerről? Most megismerkedhet vele

 240_f_108635836_dcb9rjmloartujozod9l4bbndgjte8eh.jpg

Rádiófrekvenciás azonosító blokkolóval ellátott pénztárca vagy kártyatartó véd a vezeték nélküli adatlopási kísérletektől.Ez a fajta pénztárca főleg a "PayWave" és a "PayPass" és más érintésmentes fizetési lehetőségekkel ellátott kártyáink, valamint a biometrikus útlevelünk esetében nyújt védelmet az adatlopással szemben. Ha ilyen pénztárcában vannak a kártyáink, irataink, akkor az ezekben található chipek semmilyen távolságból nem olvashatóak le. A rendszer magában foglal egy belső fémes anyagot a külső bőr és a belső burkolat között. 

240_f_143840569_zybhh4esvu3tsefcc07k0jaxatafadqp.jpg

De ha valaki nem szereti annyira a pénztárcát, annak is van megoldás ilyen rendszerrel ellátott kártyatartóval. 

Ebben is ugyanolyan biztonságban tudhatja kártyáit, iratait, mint a pénztárcában. 

Poggyász gondok

Kétféle ember létezik: aki már utazott repülőn és aki még nem. Aki igen, azért idegeskedik indulás előtt, mert tudja mivel jár, aki pedig nem, ő azért, mert nem tudja mire számítson.

Gyakran rohannak be hozzánk táskaboltunkba aggodalmaskodva, hogy másnap elutazik és még azt sem tudja mekkora poggyászt vihet majd magával fel a gépre. Azt tanácsolom, utazás előtt mindenképpen tájékozódjon az adott légitársaság honlapján és ne fejvesztve, kapkodva kezdjünk bőrönd után rohanni.

54552652_l.jpg

A Wizz Air például 2017. október 29-ig kisméretű kézipoggyászként engedélyezett mérete: 42 x 32 x 25 cm. pl ezek az akciós gurulós kis bőröndök. De vannak olyanok is, melyek nem gurulnak, pl A samsonitenak van egy szuper 3 funkciós táskája: íme! Október 29. után pedig már az 55 x 40 x 23 cm-es kézipoggyászokat engedi majd magunkkal felvinni az utastérbe. Íme egy ilyen bőrönd is. 

etaska00003842.JPG

Külön oda kell figyelni és tisztában kell lennünk olyan dolgokkal is, hogy mit tartalmazhatnak az adott poggyászok, mit érdemes elcsomagolnunk a feladott bőröndbe és mit tegyünk inkább a kisméretű kézipoggyászunkba. Pl folyadékot csak ilyen kis flakonokban vihetünk fel, mint ez az Benzi. Vagy ez a Samsonite.

Ha szánunk egy kis időt a felkészülésre, biztos vagyok benne, hogy megszerethető a légi utazás, és stresszmentesen indulhatunk útnak. 

43023012_l.jpg