E-táska blog

E-táska blog

Kézipoggyász szabályok a Ryanair repülőjáratokon

2018. január 25. - Etaska.hu

 

Ha tisztában van a fapados cég szabályaival, akkor nem kell aggódni a magas összegű büntetések miatt.

ryanair_kep.jpg

Ryanair járataira ingyenesen felvihető az a kézpoggyász, melynek súlya maximum 10 kg és méretei nem haladják meg a 55 cm x 40 cm x 20 centimétert.  Semmilyen magyarázat nem lágyítja meg őket. Így ezekre nagyon figyelni kell, hogy ne érjen senkit váratlanul a kellemetlen plusz fizetnivaló. Ha súlyban is túllépi a megengedett határt, akkor mindenképpen feladott (fizetős) poggyászként fogják kezelni. Ennek díja 50 euró.

Viszont van egy jó hír is. A kézipoggyász mellé ingyenesen felvihető plusz egy személyes tárgy. Ez lehet akár egy laptop táska, vagy egy női táska.  A lényeg itt is a méret. Figyeljünk rá, hogy beleférjen a 35 cm x 20 cm x 20 centibe.

23 hónaposnál fiatalabb csecsemő utazásához díjmentesen felvihető egy maximum 5 kilós pelenkázótáska.  Továbbá felvihető még az összecsukható babakocsi. Továbbá ha valaki segítségre szorul a közlekedéshez (pl. mankó), akkor az is díjmentesen vihető fel a fedélzetre.

Egy fő maximum 35 kg súlyú poggyászt vihet, mely kétféleképpen osztódhat el:

  • 15 kg + 15 kg
  • 15 kg + 20 kg

A méretekre is vonatkozik némi szabályozás:

a feladott poggyászok egyike sem haladhatja meg a 81 cm x 119 cm x 119 centit!

A feladott poggyász túlsúlya semmilyen esetben sem lépheti túl a 32 kg-ot! Ebben az esetben a légitársaság megtagadja a poggyász szállítását!

Túlsúly esetén a plusz díj fizetése kilogrammonként történik, ami jelenleg 20 euró/kg

 

Az árak meghatározásában itt is beszélhetünk fő szezonról (április 4 – április 27, valamint június 1 – szeptember 30-ig, illetve a karácsonyi-újévi időszak )

A bejegyzés trackback címe:

https://etaska.blog.hu/api/trackback/id/tr6513595145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása